Hakijalle

Mynämäen lukio on 180 opiskelijan laaja-alainen viihtyisä yleislukio, jossa jokaisen opiskelijan etenemistä tuetaan. Tervetuloa opiskelijaksi Mynämäen lukioon!

Mynämäen kunta avustaa lukion uusia opiskelijoita kannettavan tietokoneen hankinnassa. Avustus koskee jokaista lukiossamme syksyllä 2020 opinnot aloittavaa uutta opiskelijaa kotikunnasta riippumatta. Tietokoneessa on n. 200 euron omavastuu, ja kunta maksaa loput. Kunta hankkii tietokoneet keskitetysti.

Miksi kannattaa valita Mynämäen lukio?

• Yhteisömme on kannustava ja opiskelumyönteinen, ja jokainen saa aikaa ja tilaa kehittyä. Meillä on hyvä yhteishenki ja lämmin ilmapiiri.
  • Tuemme jokaista opiskelijaa yksilöllisesti. Olemme mukana Liikkuva opiskelu -hankkeessa ja lukiossamme kokoontuu säännöllisesti koulun kehittämisryhmä, jossa ovat mukana sekä opiskelijat että henkilökunnan jäsenet.
  • Tunnemme opiskelijamme ja jokainen saa henkilökohtaista ohjausta.
  • Opetusryhmät ovat kohtuullisen kokoisia. Autamme nopeasti opiskelun ja elämän pulmissa, yhdessä erityisopettajan ja opiskeluhuollon henkilökunnan kanssa.
  • Lukiomme opiskelijat ovat menestyneet vuosittain erinomaisesti ylioppilaskirjoituksissa. Oppimistulokset ovat hyviä myös valtakunnallisella tasolla. Lukiomme on sijoittunut toistuvasti korkealle suomalaisissa lukiovertailuissa.
  • Mynämäen lukion esittely 2019

Luo oma oppimispolkusi

• Tarjoamme valtakunnallisten kurssien ja ylioppilaskirjoituksiin kertaavien abikurssien lisäksi muun muassa viestinnällisten taitojen kursseja: ilmaisutaidon kurssin, videokurssin ja radiokurssin, jossa tehdään radiolähetyksiä lukion omalle radiokanavalle.
  • Voit myös aloittaa saksan, ranskan, espanjan tai venäjän kielen opinnot sekä tutustua luonnon monimuotoisuuteen biologian retkikurssilla.

Digitaitoja elämää varten

• Tietotekniikkaa hyödynnetään opiskelussa luontevasti. Valmennamme opiskelijoita sekä sähköisiin ylioppilaskokeisiin että tulevaisuuden työelämään.
  • Jokainen opiskelija saa lukion alusta alkaen opastusta käytettäviin ohjelmiin,
    ja kaikki kurssikokeet tehdään sähköisesti.

Mukana maailmassa

• Kansainvälisyys ja erilaisiin projekteihin osallistuminen rikastuttavat lukiomme arkea. Koulumme tekee yhteistyötä saksalaisen ystävyyskoulun kanssa ja järjestämme vuosittain opintomatkoja ulkomaille, viime vuosina esimerkiksi Lontooseen ja Geneven CERNiin.
  • Olemme myös mukana valtakunnallisessa Digitreenari lukioihin -hankkeessa, joka tukee muun muassa opiskelijan itsetuntemuksen ja opiskelutaitojen kehittymistä Skilloon-oppimisympäristön avulla.