Hakijalle

Mynämäen lukio on 180 opiskelijan laaja-alainen viihtyisä yleislukio, jossa jokaisen opiskelijan etenemistä tuetaan. Tervetuloa opiskelijaksi Mynämäen lukioon!

Miksi kannattaa valita Mynämäen lukio?

• Yhteisömme on kannustava ja opiskelumyönteinen, ja jokainen saa aikaa ja tilaa kehittyä. Meillä on hyvä yhteishenki ja lämmin ilmapiiri.
  • Tuemme jokaista opiskelijaa yksilöllisesti. Olemme mukana Liikkuva opiskelu -hankkeessa ja lukiossamme kokoontuu säännöllisesti koulun kehittämisryhmä, jossa ovat mukana sekä opiskelijat että henkilökunnan jäsenet.
  • Tunnemme opiskelijamme ja jokainen saa henkilökohtaista ohjausta.
  • Opetusryhmät ovat kohtuullisen kokoisia. Autamme nopeasti opiskelun ja elämän pulmissa, yhdessä erityisopettajan ja opiskeluhuollon henkilökunnan kanssa.
  • Lukiomme opiskelijat ovat menestyneet vuosittain erinomaisesti ylioppilaskirjoituksissa. Oppimistulokset ovat hyviä myös valtakunnallisella tasolla. Lukiomme on sijoittunut toistuvasti korkealle suomalaisissa lukiovertailuissa.
  • Mynämäen lukion esittely 2020

Luo oma oppimispolkusi

• Tarjoamme valtakunnallisten kurssien ja ylioppilaskirjoituksiin kertaavien abiopintojen lisäksi muun muassa viestinnällisten taitojen opintojaksoja: ilmaisutaitoa, videokurssin ja radiotyön opinnot, joissa tehdään radiolähetyksiä lukion omalle radiokanavalle.
  • Voit myös aloittaa saksan, ranskan, espanjan tai venäjän kielen opinnot sekä tutustua luonnon monimuotoisuuteen biologian retkikurssilla.

Digitaitoja elämää varten

• Tietotekniikkaa hyödynnetään opiskelussa luontevasti. Valmennamme opiskelijoita sekä sähköisiin ylioppilaskokeisiin että tulevaisuuden työelämään.
  • Jokainen opiskelija saa lukion alusta alkaen opastusta käytettäviin ohjelmiin, ja kaikki kurssikokeet tehdään sähköisesti.

Mukana maailmassa

• Kansainvälisyys ja erilaisiin projekteihin osallistuminen rikastuttavat lukiomme arkea. Koulumme tekee kansainvälistä yhteistyötä eri koulujen kanssa ja järjestämme vuosittain opintomatkoja ulkomaille, viime vuosina esimerkiksi Lontooseen, ja Geneven CERNiin.
  • Osallistumme useisiin valtakunnallisiin hankkeisiin, kuten Liikkuva opiskelu.